Egy vízvezetékeket és egyéb tartozékokat árusító boltban számtalan alkatrész és berendezés kapható, mégis létezik egy olyan téma, ami nem igazán van lefedve ezekben az üzletekben. A víztisztítók eddig méltatlan módon képviseltették magukat az ilyen jellegű kereskedelmi egységekben, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez a trend nagy változásokat mutat az utóbbi években, évtizedekben.

Egyre több ország különböző gyártmánya kapcsolódik be az igen kiélezett nemzetközi versenybe és mérettetik meg magukat a cégek ilyen értelemben is. Most már komoly technológiai fejlődés tapasztalható ezen termékek esetében és a legkülönbözőbb berendezések versengenek az ügyfelek figyelméért, nem is sikertelenül.

A lakosság körében ugyanis mindig nagyobb az igény a jól és megbízhatóan működő típusú termékekre, amelyek értéket teremthetnek az egészségünk megőrzése vagy visszanyerése szempontjából. A víztisztítók pedig egyértelműen ezen tárgyak közé tartoznak, így a népszerűségük még csak most indul útnak.