Az ADR oktatás során sokat tanulhatunkAz ADR oktatás során sokat tanulhatunkEgy jó munkalehetőség érdekében, nagyon sok mindent meg kell tenni. Általában rendelkezni kell különböző engedélyekkel, amelyeknek az egyikét az ADR oktatás keretén belül lehetséges megszerezni. De mit is jelent ez? Azok, akik veszélyes hulladékoknak a szállításával foglalkoznak, jól tudják, hogy nem állhatnak neki minden felkészülés nélkül ennek a munkának.

Az ADR oktatás arra hivatott felkészíteni az embereket, hogy elsajátítsák a kellő tudást, hogy szakszerűen tudjanak bánni ezekkel az anyagokkal. Nemcsak azoknak van szükségük ilyen jellegű képzésre, akik a fuvarozást végzik, hanem mindenkinek, akik részt vesznek magában a folyamatban. Legyen az csomagolás vagy lerakodás, minden esetben óvatosnak kell lenni és baleset során egyből tudni kell reagálni, hogy mi a teendő.

Az ADR oktatás teljes mértékben kötelező és ennek hiányában még az ilyen jellegű anyagoknak a közelébe sem szabad menni. Ez nemcsak a mi, hanem a környezetünk biztonságának érdekében lett szabályozva. Tartsuk be a törvényeket, mert a saját érdekünk is!