DugaljDugaljSzámítógép, televízió, konyhai robotok, turmixok, hajnyírók és még nagyon sok hasonló termék van, amelyek elektromos áram segítségével működnek. Csak bedugjuk őket a megfelelő helyre, és már használhatjuk is kedvünk szerint a termékeket. Természetesen a kellően erős dugalj elengedhetetlen a feladatra. Hogyan is működik mindez? A lakás építése során, mielőtt még felkerülne a vakolat a falra, az elektromos hálózat kábelei minden szükséges helyre behúzásra kerülnek.

Ezeknek egy része a csillárokhoz egy másik a kapcsolókhoz kerül és természetesen akad egy plusz száll, ami a dugalj szerelékeket látja el árammal. A bekötést csakis szakember végezheti el, erre figyeljünk oda! Érdemes alaposan megválasztani, hogy pontosan hova fognak kerülni a csatlakozók, hiszen ennek megfelelően kerül majd a helyiség berendezésre.

Van rá módunk, hogy változatos és akár egyedi termékeket vásároljunk meg. Típusukat tekintve is számos dugalj létezik. Szimpla, dupla vagy éppen lezárható. Ha nem tudunk döntésre jutni, akkor megéri egy szaki véleményét kikérni a témában és ahhoz alkalmazkodni.