BCAA aminosavA legtöbb rendszeresen sportoló és egészségesen táplálkozó emberben egy szép napon felmerül a kérdés, hogy létezik-e bármi, amivel a hatékonyság tovább növelhető. Válaszként a hozzáértők és szakmai oldalak nagy többsége a BCAA aminosav kulcsfontosságú szerepére hívják fel a figyelmet.

Ez a gyorsan felszívódó aminosav segíti a már felépített izomzat megtartását, fokozza a teljesítmény növelését, jó hatással van koncentrációs képességre, csökkenti a fáradtságot és éhségérzetet. Az intenzív edzések alatt óvják az izmokat a leépüléstől és segítik a regenerációt. Ebből máris az következik, hogy nélkülözhetetlen a formás, esztétikus, egészséges test eléréséhez és megtartásához.

A BCAA aminosav hiányában, az optimális eredmény, maga a formás izomépülés elmarad. A piacon ma már széles választékban állnak rendelkezésünkre BCAA pótlásra alkalmas italok, tabletták. A fogyasztani szükséges mennyiség megállapításához kérhetünk szakszerű segítséget, de a BCAA áldásos tulajdonságai között szerepel az is, hogy szinte bármikor és bármilyen dózisban fogyaszthatjuk.