arany kereszt medálarany kereszt medál

Az ékszerviselés régóta kedvelt szokás, ugyanis a nemesfémből és drágakövekből készült nyakláncok, gyűrűk és karkötők a luxus, a gazdagság jelképei. Mai napig bevált dolog, hogy valamilyen alkalomra az ünnepelt arany ékszert kap, legyen szó sárga, fehér vagy rozé árnyalatokról.

Gyakran választanak a keresztelőre is babáknak ékszereket, a legkeresettebbek ilyenkor az arany kereszt medál vagy a fülbevaló. Az arany kereszt medál a hit kifejezésének egyik eszköze, erőt, oltalmat ad a viselőjének. Klasszikus és kortalan viseletnek számít, ami lassan már divatirányzattá vált a vallási töltete miatt.

Már a középkorban is előszeretettel viselték a vallási szimbólumokat, mint például a keresztre feszített Jézust, esetleg Szűz Mária képét. Vallási szimbólumnak számít a galamb is, ami a békét és az új kezdetet jelképezi. Az arany kereszt medál többnyire a keresztény vallásúak nyakláncán szokott díszelegni, de például a zsidó vallású vásárlóinknak is modern vagy klasszikus stílusban tudjuk biztosítani az általunk kedvelt Dávid csillagot.