Facebook szépségverseny programSzámos televíziós műsorban úgy próbálják bevonni a nézőket és ezzel egyszerre a nézettséget is növelni, hogy arra kérik őket, küldjenek üzenetet egy bizonyos kóddal. Azonban ez főleg a telefontársaságoknak éri meg igazán, hiszen nekik ebből jókora hasznuk származik.

A Facebook szépségverseny program esetében azonban nincs ilyen hátsó rejtett szándék, aminek során valakinek a malmára hajtják a vizet. Hiszen ez egyszerűen úgy működik, hogy a szépségverseny rendezői fényképeket töltenek fel a rendezvény résztvevőiről, majd ezeket a képeket lehet Like-olni.

Aki a legtöbb szavazatot kapja, az a hölgy kerül ki győztesként. Olyan eset is van, amikor a Facebook szépségverseny program segítségét csak akkor veszik igénybe, ha a megmérettetés során holtverseny alakul ki két hölgy között. Ilyenkor a két versenyző közül az jut tovább, aki a több Like-ot gyűjtött össze ezen a közösségi oldalon. Ha azt szeretné, hogy az Ön kedveltje kerüljön ki győztesként, akkor csak be kell lépnie erre az oldalra és leadhatja szavazatát.