Amikor egy új taggal fog bővülni a család, akkor érdemes előre tervezni a továbbiakkal kapcsolatban. Kényelmesebb még a gólya megérkezése előtt berendezni a babaszobát, esetleg egy nagyobb házba költözni, stb.

Ez így leírva annyira nem is tűnik nehéznek, de nem mindenki van abban a szerencsés helyzetben, hogy ezt egy csettintésre meg tudná oldani. Viszont a babaváró kölcsön már családok százainak segített lefektetni az alapokat a kezdéshez.

A babaváró kölcsönben mindenki részesülhet, aki megfelel néhány feltételnek. Mivel Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatásról van szó, ezért ezek a feltételek bizonyos része teljesen azonos.

Az MKB igyekezett úgy alakítani a babaváró kölcsön programját, hogy figyelembe vette a potenciális ügyfelek érdekeit. A babaváró kölcsön szabadon felhasználható bármilyen célra. A 21 évnél idősebb és a 41 évnél fiatalabb házaspároknak lehetőségük nyílik, akár a maximális összeg, azaz 10 millió Ft igénylésére. Ezáltal sokkal egyszerűbbé válik a családalapítás, ami egy felelősségteljes döntés.