Vajon megéri többet fizetni egy-egy márkáért, amikor a szupermarketek alsó polcos termékeit megkaphatjuk szinte pár százasért? A vodka ár és íz szempontjából is nagyon változatos italnak számít.

Ezt viszont csak az tudhatja, aki már megkóstolt jó néhány fajtát. Természetesen egyáltalán nem tanácsolt naponta a pohár fenekére nézni, de alkalmakkor kifejezetten jóleshet egy minőségi ital elfogyasztása. A hangsúly a minőségen és nem a mennyiségen van!

Szerencsére hazánkban is egyre népszerűbb a minőségi alkoholfogyasztás. Példának okáért, egyre jobban szaporodnak a különféle kézműves sörözők, de joggal lehetünk büszkék a díjnyertes borainkra és a hungarikumnak számító pálinka is a világszínvonalat képviseli. A vodka árát az elkészítési eljárás is nagyban befolyásolja.

A lepárlás sokkal bonyolultabb és hosszadalmasabb folyamat, mint a szűrés. Az oroszok inkább a lepárlást részesítik előnyben, de a szűrt változatok közül is rengeteg jó minőségű márka található a webáruház kínálatában. A kedvező vodka ár lehetővé teszi a minőségi márkák kóstolását.