Többféle mézet ismerünk és használunk. Mindegyiknek megvannak a maga jó hatásai a szervezetre amellett, hogy rendkívül finom csemegének minősülnek. Talán kevésbé ismert fajta a repceméz, pedig ennek kiemelten magas energetizáló képessége van. Mivel lúgos hatású, ezért a reggeli italoknak ideális kísérője. A beobee.hu webáruház krémmézként forgalmazza, mert a magasabb szőlőcukor tartalma miatt gyorsan kristályosodik.

A repceméz optimális választás vérszegénységre, vérképzés elősegítésére, illetve az állóképesség és az immunrendszer erősítésére. Továbbá igen jó hatása van csontritkulásra, de használják gyomorsavtúltengés ellen is.

Kellemes ízű, selymesen krémes állagú, hófehér színű az igazi repceméz. A vállalkozás tulajdonában lévő szorgalmas méhek a Bihari-sík Tájvédelmi Körzeten belül elhelyezkedő, nagy kiterjedésű repcetáblákról gyűjtik, Berettyóújfalu közelében. Jó minőségű, bio termékről beszélünk. Magas vas- és alacsony savtartalmú a repceméz, ezért érzékeny gyomrúaknak különösen ajánlott.