Chia magChia magRengeteg olyan termék és készítmény van, amelyek segíthetnek a megfelelő vitalitás elérésében. Az ember ezekről azonban csakis akkor vesz tudomást, amikor olyan internetes oldalakra téved, ahol a chia mag mellett, még számos más alapanyag is beszerezhető. Más néven azték zsályaként ismert növény, rengeteg tápanyagot és rostot tartalmaz magában.

Ezeknek hála, az emésztést javítja, valamint a bélmozgást is serkenti. Milyen módon kerülhet fogyasztásra? Szinte mindenképpen! Semleges ízének hála, sós alapra éppen úgy helyezhető, mint édesre. A chia mag főzve vagy sütve nem veszíti el a hatóanyagait, így a lehetőségek tárházát nyitja meg előttünk. Folyadékba helyezve, a súlyának tizenkétszeresét tudja magába szívni.

Ennek következtében, ha tejbe keverjük, akkor pár óra elteltével megzselésíti azt és kész a tápláló finomság, vagyis a chia mag puding. B, D és E vitaminok mellett, még a magnézium, bór, cink, kalcium szintén megtalálható benne. Egy ideális táplálék azoknak, akik rendszeresen sportolnak vagy nehéz fizikai munkát végeznek.