A prosztata problémáiA prosztata problémái igen gyakoriak, azonban időben felfedezve már nagyon jól kezelhetők. A legjobb megoldás mégis az, hogy tegyünk a prosztata problémák megelőzéséért, hiszen a prosztata-megnagyobbodás jelentősen ronthatja az életminőséget.

Ennek érdekében fontos, hogy megőrizzük a szív és érrendszer egészségét olyan tevékenységekkel, mint a séta, úszás, jóga. A bőséges folyadékbevitel, az alkohol- és koffeinfogyasztás csökkentése, valamint a dohányzás kerülése is a megelőzéshez tartozik. Ha változik a prosztata mérete, akkor érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni, és mindenképpen kerülni kell a gyanús praktikákat. Egy urológiai vizsgálat során gyorsan fény derülhet a problémára, és azonnal el lehet kezdeni a megfelelő kezelést.

A megnagyobbodott prosztata tünetei a vizeletürítéssel kapcsolatosak, vagyis a beteg tapasztalhat akadozó, nehezen induló vizelést, ami egyre gyakoribbá válik, éjszaka is, több alkalommal. A prosztatagyógyszerek szedése mindenképpen indokolt, hiszen a megfelelő kezeléssel elkerülhető az inkontinencia vagy az impotencia.