Porszívó robotIsmerős az érzés, amikor fáradtan tartunk hazafelé a munkából és akkor jut eszünkbe, hogy még otthon is vár ránk a takarítás? Ilyenkor szinte egy világ omlik össze bennünk, mert jól tudjuk, ha most nem csináljuk ezt meg, akkor ismét csúszunk mindennel. Miért hajtanánk magunkat, amikor van egyszerű megoldás is? Az internetről kényelmesen megrendelhető porszívó robot, igény szerint akár minden nap letisztítja a teljes padlórészt. Bebújik a bútorok alá és elbánik a pormacskákkal.

Léteznek olyan porszívó robot változatok, amelyek felszerelhetők törlőronggyal egyaránt. Legyen szó szőnyegről, parkettáról, csempéről vagy akár betonról a készülék a képességeinek megfelelően végzi a dolgát. Természetesen a vásárlás esetén meg kell nézni, hogy mi mindenre alkalmas, egy töltéssel mekkora felületet tud karbantartani. A porszívó robot használata nem bonyolult feladat, amihez az interneten számos útmutatót találunk írott vagy éppen képi formában. A kertes háznak megvannak a maga szépségei, de olykor a nyűge is.

Télen csak bent kell tisztaságot tartani, de amint megérkezik a melegebb évszak, már egyre többet kell a kinti dogokkal is foglalkozni. A szépen karban tartott kert rendkívül hálás tud lenni. Ha kímélni akarjuk magunkat az automata fűnyíró beszerzésével ezt megtehetjük. A szerkezetet a megfelelő beállításokat követően, bátran hagyhatjuk érvényesülni. Típustól függően az automata fűnyíró képes akár több 1000 négyzetméteres terület is karbantartani.

Előnye, hogy egyszerre nem vág le sok zöldet, csak néhány millimétert, így a lehulló fűkaszálék gyorsan komposztálódik és táplálja a gyökereket. Ezzel jelentős mennyiségű műtrágyát spórolhatunk meg, akár csak időt, ami a gyűjtésre menne el, ha nagyobb mennyiség keletkezne. Minimális törődést igényel az automata fűnyíró. Rendszeres időközönként vizsgáljuk át a késeit és élezzük vagy cseréljük azokat! Ezen felül szinte csak annyi dolgunk van, hogy tavasszal kitegyük, majd ősszel eltegyük. Önállóan végzi el a feltöltést és beállítástól függően, naponta végigjárja a kijelölt területet.