Paul Novus 300Manapság már nagyon modern szellőztető rendszerek léteznek, amelyek nem csupán az elhasznált és friss levegő áramoltatását oldják meg hőveszteség nélkül, hanem a párát is szabályozzák, valamint légtisztítóként is funkcionálnak. A Paul Novus 300 a csúcskategóriás modellek egyik legkiemelkedőbb berendezése, ennek megfelelően az ára sem alacsony.

Ugyanakkor a hazai piacon rosszabb paraméterekkel bíró szerkezet is kapható, ennél magasabb díjért cserébe, így ha ezt vesszük alapul, illetve mindazt, amit a Paul Novus 300 nyújtani tud, akkor nem is olyan drága. Hiszen ez a korszerű hővisszanyerős szellőztető elképesztő hatékonysággal dolgozik, rendkívül csendesen, ami a nagy hatásfokkal ritkán jár együtt.

Márpedig a Paul Novus 300 az egyik legcsendesebb gép a piacon és a segítségével még a passzívházak és az alacsony energiaigényű ingatlanok is nagyobb szabadsággal alakíthatóak ki, hiszen a fogyasztása minimális, így egyéb berendezések, gépek, szerkezetek is helyet kaphatnak még ezekben.

Természetesen, nem a Paul Novus 300 jelenti az egyetlen jó alternatívát, de ha a legmagasabb színvonalra van szükség, akkor ez a célszerű választás. Ugyanakkor, az ebben megjelenő innovációk a cég alacsonyabb kategóriás gépeiben is helyet kaptak, így a ház szellőztető rendszer olcsóbban is kiépíthető, ugyancsak magas hatékonysággal.

Ehhez csupán a Zehnder gépeknek kell utánanézni, ugyanis ez a márkanév is a Paul cégcsoporthoz tartozik. Ház szellőztető rendszer megvalósításához a Zehnder több opciót is kínál, aszerint, hogy mekkora helyiségről van szó, illetve újépítésű vagy régi épületről. A központi berendezéseket általában akkor ajánlják, ha a ház építésekor kerülhet beszerelésre, mert így már pontosan ki lehet alakítani a helyét ennek és a légcsatornáknak is.

Régebbi építmények esetében, a ház szellőztető rendszer kisebb, egyhelyiséges hővisszanyerőkből állhat, mert így nem kell falakat bontani és átalakítani a belső teret, hanem egy-egy lyuk fúrásával a külső falakba, megoldható a dolog. Ezt a verziót egybe lehet kötni a fürdőszoba párátlanításával, így ez is duplán hasznos lehet.