vízteres kandallóbetétVízteres kandallóbetétTeljesen világos, hogy a régi kandallót csakis egy modern, hatékony darab tudja maximálisan helyettesíteni. Sokaknál a befutó a vízteres kandallóbetét, amelyik egy igazán sok előnnyel rendelkező fűtőberendezés. Hogyan működik a vízteres kandallóbetét? Ez az üvegen keresztül sugárzó hőt ad le, ami által azt a szobát tudja kiváló módon fűteni, ahol beépítésre kerül.

Ennek köszönhetően a lakók még a tűz látványát is ki tudják élvezni. Azonban a szerkezet bemutatásakor nem lehet elfelejteni a tényt sem, hogy ez igazából egy kazán, ugyanis a vízterének hála, a teljesítménye egy részét a fűtésrendszerben lévő víz felmelegítésére fordítja.

A hőcserélőben pedig a víz a tűz miatt hamar felmelegszik. Ezt a fűtésrendszer továbbítja a ház különböző szobái felé. Ha adott a profi kialakítás, akkor a kapott vizet rengeteg mindenre fel lehet használni, akárcsak mosogatásra, fürdésre és sok minden másra. A vízteres kandallóbetét tehát egy roppant sokoldalú eszköz.

Sokak szerint ez jóval kényelmesebb megoldás, mint például a légfűtéses berendezés, hiszen az egész ház egységes felfűtését meg tudja oldani a segítségével az ember. Aki fűtött már a vízteres kandallóbetét segítségével, az azt is tudja, hogy ez egy természetbarát megoldás.

Tény, hogy az efféle fűtési rendszer kiegészíthető környezetbarát és költségtakarékos napkollektoros fűtéssel. Természetesen további kandallók is megannyi jó tulajdonsággal rendelkeznek. Ott van rögtön a zárt égésterű modell. Sokan nem tudják, hogy miért is jó az, ha a levegő a külső térből érkezik.

Nos, abban az esetben, ha a fűtőszerkezet a a belső térből használja a levegőt és azt nem pótolják, akkor a szobában vákuum keletkezik. Ez pedig két okból is problémás lehet. Az egyik, hogy a vákuum miatt a kandallók belsejéből a füst a lakás légterébe kerül.

Ekkor nem csupán a kellemetlen szag okozhat bajokat, hanem ugye a füstmérgezés is előfordulhat. A másik gond abból ered, hogy a tűz egy idő után ki fog aludni. Az ember pedig csakis akkor tudja újraéleszteni azt, ha az elhasznált levegőt pótolja. A zárt égésterű kandallók ezt a kellemetlenséget feledtetik.