Nike cipő ACC technológiávalA futurisztikus névhez, futurisztikus dizájn párosul. A Nike Mercurial Superfly a legjobbkor volt képes újat mutatni. Amikor már azt gondolnánk, hogy innen nincs tovább, jobbat már nem lehet alkotni, akkor a Nike tervezőcsapata ismét bebizonyítja, hogy nem ismerik a lehetetlen kifejezést.

Ennek az elhivatottságnak lett a megtestesítője a Nike Mercurial Superfly, ami különleges ACC technológiával készült. Egy focicipő minden része kiemelten fontos szerepet tölt be a pályára lépés pillanatában.

A talpon található stoplik megakadályozzák az elcsúszást, segítik az elrugaszkodást. A felső rész, az ACC technológiának hála, a labdakezelés még nedves időben is tökéletesen kivitelezhető marad.

A focisták egyik rémálma, hogyha esőben kell játszaniuk, hiszen a pálya ilyenkor jégpályává alakul. A pontos passzokért alaposan meg kell szenvedni és a kiharcolt szabadrúgások sem szereznek ilyenkor önfeledt perceket. A Nike Mercurial Superfly azonban orvosolta ezt a problémát, ezért az a focista, aki ilyet visel, az magabiztosan léphet a pályára.