Nem a széles spektrumú napelem fejlesztése a célNem a széles spektrumú napelem fejlesztése a célA zöld energiaforrások egyre fontosabbá válnak mindenki számára. A fogyasztók ráébredtek arra, hogy az életfeltételek fenntartása mindegyikük kötelessége. Már azzal is mindenki elősegítheti ezt, hogy környezetbarát megoldásokkal gyártott termékeket vásárol.

A napelem a zöldenergia előállítás egyik alappillére. A Nap által kibocsátott sugárzásokat átalakítva, elektromos energiát hoz létre, amit egy akkumulátorba áramoltat. Ez a technológia roppant egyszerű és időtálló.

Az egészhez nem kell más, mint a megfelelő napsugárzás és a napelemek fény felé fordítása. A rendszer hatásfoka nem szokta meghaladni a 30-35%-ot, de mivel a napenergia végtelen ez nem jelent nagy gondot. A napelem hatásfokát több metódussal is fokozni lehet. Például egymás mögé lehet helyezni a különböző érzékenységű napelemeket, hogy a fény teljes skáláját átfogják. Ez azonban költséges megoldás és jelenleg nem kifizetődő, hogy ilyen módszereket használjanak. A cél a jelenlegi fejlesztésekben, hogy időtálló, megbízható rendszereket alkossanak.