FagylaltLéteznek olyan emberek, akiket hihetetlenül nagy étvággyal áldott meg az ég, azonban néha olyanokat is lehet hallani, ami tömegeket hökkenthet meg. Nincs ez másképp a brazil elnök, Michel Temer esetében sem, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 400 000 dollár értékben rendelt ételt saját fogyasztásra a 2017-es esztendőben hivatalos ügyekben megejtendő repülőútjaira.

Ez rengeteg embernél kiverte a biztosítékot, akik a különböző közösségi oldalakon ki is mutatták felháborodásukat. Ennek hatására viszont mindössze pár óra elteltével törölték a rendelést, amely jogosnak is tűnik, mivel Brazília lakossága gazdasági hanyatlásban szenved. A hatalmas összegű csomag többek között 500 karton fagylaltot, illetve másfél tonna csokoládétortát tartalmazott volna. A meglehetősen furcsa „bevásárlólista” még tavaly december végén került nyilvánosságra, az emberek pedig azonnal elkezdték kinyilvánítani nemtetszésüket.

Érthető, hogy miért is keltett ekkora felháborodást Temer eme lépése, amellyel kivívta a lakosság ellenszenvét. A 75 éves elnök népszerűsége igen megcsappant a brazil emberek körében eme lépésének tulajdoníthatóan. Brazília helyzete napjainkban sajnos elég aggasztó, hatalmas a munkanélküliség, emellett pedig az infláció is magas értékeket mutat, így nem csoda, hogy Temer kivívta az általa vezetett nép ellenszenvét. Családok ezrei élnek nélkülözésben, ennél pedig csak az rosszabb, amikor még fedél sincs a fejük fölött, így az utcára kényszerülnek.

A világhálón számos olyan angol nyelvű hír jelent meg, miszerint fennáll annak a lehetősége, hogy a kongresszus egy másik személyt jelöl ki Temer helyére, aki betölti majd a posztját 2018-ig. Az sem kizárt, hogy új választást rendeznek, amelynek során a nép döntheti el, ki legyen a jelenlegi kormányfő utódja. Michel Temer népszerűségi indexe ezzel a felelőtlen és érthetetlen lépéssel annyira lecsökkent, hogy egy újabb furcsa húzás egészen biztosan letaszítaná a posztjáról. Az még a jövő kérdése, hogy mi vár a hihetetlenül édesszájú elnökre.