Velence időjárásVelence időjárásA kirándulók az egyik legnagyobb ellenségüknek a rossz időt tartják, éppen ezért gyakran félnek attól, hogy az eső, a hideg, a szél vagy a hó elrontja a kiruccanásukat. A Velence időjárás miatt aggódni nem érdemes, hiszen a karnevál időszakában, vagyis január végén, február elején már melegebb szokott lenni Olaszországban.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem eshet csapadék, azonban a Velence időjárás már enyhébb szokott lenni, mint a magyar, ezért hó valószínűleg nem nagyon várható.

Természetesen nem szabad felkészülés nélkül elindulni Olaszországba, hanem az Euro-Travel Utazási Iroda honlapján utána kell nézni annak, hogy milyen lesz a Velence időjárás és fel kell készülni a nehézségekre is. Azonban nem érdemes elkeseredni abban az esetben sem, ha esetleg kiderül, hogy nem lesz ideális a Velence időjárás,

hiszen sok múlik a hozzáálláson. Inkább úgy kell felfogni a dolgokat, hogy nincs rossz idő, csak nem megfelelően öltözött kiránduló. Természetesen az a mondás is igaz lehet, hogy az fogja magát egy bizonyos helyzetben jól érezni, aki jól akarja érezni magát – az időjárástól függetlenül.