Szarvasmarha itatóA folyadékbevitel nemcsak az embereknek fontos, de az állatoknak is. Folyamatosan biztosítani kell a vízhez való hozzáférésüket. Szerencsére manapság már kapható olyan szarvasmarha itató, ami minden képzeletet felülmúl. Tény, hogy leginkább a hagyományos itatókra hasonlít, hiszen vályú formája van, azonban sokkal többre képes. Például az önitatók mindig a kívánt szinten tartják a vizet.

Nagyon fontos, hogy a szarvasmarha itató minden évszakban elérhető legyen az állatoknak. Azonban ezt igen nehéz megoldani, hiszen télen sokszor befagy a víz, nyáron pedig felmelegszik. Az árammal működő szerkezetek a megfelelő hőmérsékleten képesek tartani a folyadékot. Amennyiben szívesen elkerülné az áram használatát, válassza a termoszként működő példányt!

Ezáltal a szarvasmarha itatóban lévő víz nyáron 10-12 míg télen 3-5 fokos. A szarvasmarhák sokszor a tűző napsütésben vannak, kevés árnyékhellyel, ezért őket is felfrissíti a hűvösebb víz. Valamint érdemes olyan terméket választani, amit szükség esetén könnyű tisztítani.