Elemes kerítésElemes kerítés

Természetes, hogy gyártó és forgalmazóként minden információt megadunk a termékeink iránt érdeklődőknek. Az elégedett vásárlók a kerítés telepítéséhez minden segítséget megkapnak tőlünk is. Az egyik gyakori kérdés az elemek illetve oszlopok súlyára vonatkozik.

Ugyanis ez fontos kérdés a szállításnál is, de a felállítás során is. Minden esetben egy-egy elem megemeléséhez legalább két erős ember szükséges. A kerítés telepítése komoly fizikai munka, annál is inkább, mivel nem egy elemet kell a helyére tenni.

Ha a teljes magasság betonelemekből áll össze, ezeket emelni is kell. Egy elem súlya, típustól függően 42-65 kg. Ezek behelyezése az oszlopok közé nem egyszerű feladat. Az oszlopok súlya egyenként, magasságuktól függ és 90-115 kg között mozog.

Ezeket a kiásott gödrökbe kell behelyezni. Emelni nem kell őket, csak felállítani. A kerítés telepítését gyorsíthatjuk oly módon, hogy előre kiássuk a gödröket, kiegyenlítjük a talajt, esetleg elkészítjük a az elemek helyét. Nem árt egy madzagot is kihúzni, hogy a munka közben ne vesszen el az irány.