szárazbetonSzárazbetonAz építkezési munkálatok során találkozhatunk olyan előregyártott habarcsokkal is, amelyeket a kül- és beltérben elvégzett munkafolyamatokban egyaránt alkalmazhatunk. A különféle kész építési keverékek közül, a szárazbeton népszerűsége a nagy szilárdságának, a légáteresztő képességének, a tapadásának és a nedvességállóságának köszönhető leginkább.

Ezzel a félkész termékkel kényelmes dolgozni, mivel az összes szükséges adalékanyag már szerepel a összetételében, nekünk pedig elég egyszerűen vízzel hígítani. Ugyanakkor az ilyen szárazbeton élettartama hosszabb, mint a vásárolt kész keverékeké, az előállítása pedig nem igényel túl nagy energia befektetést.

Az állandó terhelésnek kitett kritikus területek betonozására kimondottan javasolt ezen anyag megvásárlása. A maximális hatást akkor érhetjük el, amikor padlólapot öntünk. Az ilyen szárazbeton keverékeket általában gazdaságos, 30 kg-os zsákokban értékesítik. Ugyanakkor lehetőség van nagy zsákokban történő megvásárlására is, amelynek a súlya 1 tonna.