A teraszok legfontosabb részei közé sorolhatók a falak, a nyílászárók és persze a tető. Mostanság a terasztető árak elképesztően változatosak, ami abból a szempontból jó hír, hogy bőven van miből válogatni és így könnyen megtalálható az igényeknek megfelelő. A legfőbb összetevők közül a szerkezet anyaga és a telepítés módja hat ki a legjobban a beruházás összegére.

A matériát illetően a tulajdonos választhat horganyzott acél, PVC és alumínium profilok közül. Talán a legmagasabb minőséget a műanyag és alumínium profilrendszer vegyítése adja, aminek az esetében nem mellesleg a terasztető árak is reálisak. Az alapértelmezett színek közül is rengeteg fajta áll rendelkezésre, de sokan választják a fehéret vagy épp a barnát.

Nyilván a Ral színskála felhasználásával bármilyen stílus és szín kialakítása megoldható. A terasztető árak témában arra még ki kell térni, hogy leginkább a fóliázott profilok mellett érdemes dönteni, amik lehetnek aranytölgy, mogyoró és mahagóni árnyalatúak.

Persze lehetőség van további színkombinációk kiválasztására is. Azt persze érdemes szem előtt tartani, hogy a színes szerkezetek akár 10%-kal emelhetik a terasztető árak nagyságát. Amikor a tervezésre kerül sor, akkor figyelembe kell venni a leendő héjazó anyagot is, az ugyanis meghatározza a szükséges szaruk matériáját.

Teraszbeépítés: miért is annyira fontos ez?

A közösségi tér megfelelő kialakítása mellett, a 21. században egyre többen szentelnek időt a terasz megvalósítására, teljes beépítésére is. Ha a teraszbeépítés minden lépése szakszerű módon történik, egy olyan helyiséget kap az ember, amelyik tökéletesen megfelel a relaxálásra és szocializálódásra úgy, hogy egy teljesen védett és komfortos térről van szó.

Csakis az a teraszbeépítés tökéletes, amelyik télen és nyáron is védett a szélsőséges időjárási viszonyoktól, akárcsak a nagy hidegtől, a kánikulától és a csapadéktól. A teraszbeépítés nem csupán kertes, de emeletes házban is megoldható. Nyilván ekkor kevesebb a hely. A legtöbb emeletes ház erkélye kihasználatlan, miközben a lakás beosztása és elrendezése elviselne egy plusz helyiséget. Ezért is választják sokan a terasz megépítését.