Szúnyogháló keret rögzítéseA szúnyogok elleni védelemben nagy segítséget nyújt a nyílászárókra szerelt szúnyogháló. A szúnyogháló keret rögzítése többféleképpen történhet. Az egyik legegyszerűbb megoldás az, ha direkt az ablak- vagy ajtókeretre helyezzük fel. Ez esetben nem lehet kimenni vagy kihajolni rajta.

Természetesen előfordulhat az is, hogy a fix beépítés nem optimális, hiszen a szúnyogháló olyan ajtóra kerül, ahol fontos szempont, hogy ne zárja el az utat az áthaladók előtt. Ilyenkor a keret rögzítése úgy valósul meg, hogy egy különálló, hálós, csapó- vagy tolóajtóként működik. A másik verzió a rolós szúnyogháló keret rögzítése, aminek során egy ajtó- vagy ablakkeret szélességű tok kerül beépítésre a nyílászáró egyik oldalán.

A rolót egybe lehet építeni a redőnnyel is, amiket aztán egymástól függetlenül tud használni. Ebben az esetben a szúnyogháló keret rögzítése gyárilag történik a redőny belsejében. Ha útban van, akkor ide tud visszahúzódni és gyakorlatilag egészen addig láthatatlan marad, amíg nincs szüksége rá.