Szénmonoxid érzékelőSzénmonoxid érzékelőBelegondolt már, hogy egy apró készülék akár az életét is megmentheti? Több eset is azt igazolja, hogy egy szénmonoxid érzékelő megelőzte a katasztrófát. A kazán vagy az egyéb fűtőberendezések használata során az égés által némi szén-monoxid is keletkezik, ami a levegőbe kerülhet. Egy kiváló, minőségi szénmonoxid érzékelő segítségével biztonságosabbá teheti az otthoni tüzelést.

A Honeywell xc70 típusú szénmonoxid érzékelő berendezéssel a lehető legnagyobb biztonságban érezheti magát, akár a legkisebb szén-monoxid mennyiséget is észreveszi a levegőben. Azonnal hangos sípoló jelzéssel tudatja Önnel, hogy a levegőben szén-monoxid található. Minden esetben fontos odafigyelni, hová helyezi el a készüléket.

Mindig a kandalló vagy kazán közvetlen közelében kell elhelyezni a szénmonoxid érzékelő készüléket, hogy könnyebb legyen beazonosítania a mérgező anyagot. Érdemes lehet akár több készüléket is elhelyezni otthonában, amennyiben több veszélyforrás található a lakáson belül, mindemellett soha ne a házon kívül, hanem mindig bent, a lakásban szerelje fel az érzékelőt.