Mechanikus gamer billentyűzetMég ma is nagyon divatosak azok a mechanikus kellékek, amelyek egyszerű felépítésük miatt több éven keresztül hibamentesen használhatóak.

Mivel rengeteg számítógépen játszó személy nagyon fontosnak tartja a tartósságot, a mechanikus gamer billentyűzet még mindig nagyon népszerű, annak ellenére, hogy ezeket szép lassan kiszorítják a modern, újszerűbb változatok. Hogyan is funkcionál ez? Nos, a mechanikus gamer billentyűzet az, ahol az összes gomb alatt egy külön rugóval ellátott kapcsoló található. Érdekesség, és ez adja a megbízható működést, hogy a tulaj minden gombot ugyanakkora erejű nyomással tud lenyomni. Sokan vannak, akik még mindig azzal a mechanikus gamer billentyűzet fajtával játszanak, amit öt vagy hét éve vettek.

Ez bizonyítja a strapabíró jellegét. Az is nagy előny, hogy ezek a kicsi kis kapcsolók egyesével javíthatók vagy cserélhetők, így a nagy, szinte javíthatatlan meghibásodás elfelejthető. Az is pozitívum, hogy a mechanikus gamer billentyűzet sokféle mikrokapcsolóval szerelhető, annak függvényében, hogy milyen felhasználási területre szánják.