Magyar borokHa jó borokról van szó, akkor sok embernek a különleges francia borvidékek italai jutnak először eszébe. Pedig a magyar borok is világszerte ismert termékek. Nem feledkezhetünk meg a méltán híres Tokaji, Villányi vagy éppen a Badacsonyi borvidékekről, amit nemcsak Európában, hanem a világ túlsó felén is nagy elismerés övez.

Ezeken a területeken is készülnek a francia borokkal egyenértékű nedűk, amelyek bármikor megállják a helyüket a neves nemzetközi versenyeken. A magyar borok története hosszú évszádokra nyúlik vissza.

A borvidékekre történő utalások már a régi történelmi iratokban is egyértelműen felfedezhetőek és sok olyan családi pincészet van ezeken a területeken, amelyek már generációk óta foglalkoznak szőlészettel és bortermeléssel. A kiváló minőségű magyar borok eljutottak a világ minden pontjára.

Szinte nem is létezik olyan elegáns étterem a Földön, ahol ne lehetne megkóstolni a híres Egri bikavért vagy éppen a Tokaji aszút. Ez a népszerűség annak köszönhető, hogy a magyar borok minősége mindig kifogástalan.