Légszárító berendezésA lakásunk páratartalmának figyelése és beállítása rendkívül fontos feladat. A légszárító berendezés leveszi a vállunkról a terhet és elvégzi helyettünk a munkát. A túlzott páratartalom nem egészséges, sem az emberi szervezetnek, sem a környezetnek. A hideg felületeken lecsapódva ugyanis nedvességet okoz, ami kiváló életteret biztosít a penésznek.

A levegő páratartalmának optimális értéke 55-60% között van. Ha valamilyen úton-módon sikerül is elérnünk, akkor is csak folyamatos erőfeszítéssel tudjuk ezt szinten tartani. Mivel a mindennapi tevékenységeink hőképződéssel járnak, ezért esélyes, hogy a helyiségek légterében túlzottan megnő a páramennyiség.

Az interneten számos ötletet találhatunk arra vonatkozóan, hogy miként tudjuk házilag az ideális értékek között tartani. Ezek a praktikák azonban hosszútávon nem jelentenek hatékony megoldást. Ha valódi eredményt szeretnénk elérni, akkor inkább érdemes beruházni egy légszárító berendezésbe, aminek a segítségével egyetlen gombnyomással el tudjuk érni az optimális értéket.