LEGO minifiguraAkármelyik város kihalt lenne a lakói nélkül. Így van ez a LEGO city is, az őt benépesítő minifigurák nélkül. A gyártók gondoskodnak arról, hogy mindig legyen megfelelő LEGO minifigura minden témához, amit valaha készítettek. Tehát, ha szeretné a készleteit egy-két furcsább figurával is kibővíteni, akkor némi keresgélés után megteheti.

A legjobb ebben, hogy olyan minifigurákra is rátalál közben, amelyeket azonnal be kell szereznie, hiszen tudja, hogy mennyire feldobná az eddig felépített városát. Akár egyszerű városlakókat is megvásárolhat, akik még mozgalmasabbá tehetik a játékot. Lehet az nő, férfi, munkás vagy éppen gyerek, mert mindegyikre van egy-egy LEGO minifigura. Témák szerint is bővítheti a készletet, például a kórházát mankós figurával, az építkezését piszkos munkásokkal vagy az utcát, útkereszteződését rendőrökkel és biciklis postásokkal.

A LEGO megmutatja, hogy mindenre gondolt. Már azelőtt kész van a LEGO minifigura, mielőtt azt gondolná, hogy szüksége van rá. Így, akár hóembert is állíthat a család kertjébe egy mini figurával.