LEGO kockaSokan nem tudják, de a legnehezebb dolguk azoknak van, akik arra vállalkoznak, hogy a gyermekek kezébe adjanak valami értékeset, legyen szó játékról, irodalmi műről vagy tévéműsorról. A LEGO kocka sem úgy nézett ki régen, mint most. Hosszadalmas fejlesztés és újratervezés árán lett ilyen és ekkora.

Először is úgy születhet meg egy ilyen játék, hogy van piaci igény rá. Vagyis, amikor a kocka kidolgozásán kezdtek munkálkodni, akkor nem voltak olyan építőjátékok, amelyek a multifunkcionális igényt úgy kielégítették volna, hogy öröm legyen velük többször is játszani. Mára életérzéssé vált, de nem volt ez mindig így. Rengeteg munka és fejlesztési terv árán tartanak ott, ahol.

Nem is gondolná, de olyan apróságokra is gondolnak, ami a gyakorlati játék közben óriási különbséget okoz a LEGO és bármelyik másik építőkocka között. Ilyen például a mikrométer pontossággal hasonlító LEGO kocka darabjai. Ugyanakkora darabokat kap a gyermek, ez pedig azt jelenti, hogy szépen egymáshoz lehet illeszteni majd, ami sima felületet ad.