Korábban a kutyákat láncra kötötték, hogy egy adott területen belül tartsák őket. Jelenleg a mozgás ellenőrzésének egy új, ártalmatlan módszere a láthatatlan kerítés. A készülék segít elkerülni a kertbe való behatolást vagy a kapun kívüli véletlenszerű kijutást, a lánc által okozott fojtogató érzés és az azt követő pszichológiai sérülések nélkül.

A láthatatlan kerítés telepítésének köszönhetően, a kedvence továbbra is szabadon járkálhat, nem igényel állandó felügyeletet, nem tapasztal rendszeres kellemetlenséget és nem lépheti át a megszabott határokat.

A benoshop.hu online áruház választékában megfizethető, könnyen telepíthető és biztonságos berendezések vannak különböző márkanevekkel fémjelezve. Ezek az eszközök nagy területeket fednek le, lehetővé téve a mozgáshoz szükséges terület kibővítését vagy szűkítését, a tulajdonos egyéni igényeinek megfelelően.

A modern láthatatlan kerítés fájdalommentes módszer az állatok megnyugtatására, a virágágyások sértetlenül tartására és a gyep aláásásának megakadályozására.