Kártyafüggetlen mobiltelefonHa szeretnénk új telefont vásárolni, de nem akarjuk elkötelezni magunkat egyetlen szolgáltató mellett sem, akkor ennek fényében kell választanunk. Ilyen esetben kézenfekvő megoldás a kártyafüggetlen mobiltelefon, mert nem kell kompromisszumot kötnünk. Az is előfordulhat, hogy a régi eszközünket szeretnénk lecserélni egy újra, de nem szeretnénk szolgáltatót váltani.

Persze ennek a fordítottja is előfordulhat, vagyis szolgáltatót szeretnénk idővel váltani, de mobilt nem. Ez kivitelezhető, de csakis egy kártyafüggetlen mobiltelefon esetében. Ezek az érvek igen meggyőzőek, főleg annak tudatában, hogy milyen sokan válnak elégedetlenné bizonyos szolgáltatókkal szemben.

Függetlenül attól, hogy szeretnénk változtatni vagy sem, ha ilyen típusú mobilt választunk, azt jelenti, hogy sokkal nagyobb figyelmet fordítunk rá, mint egyéb tényezőkre, így annak a valószínűsége is nagyobb, hogy teljes mértékben elnyerte tetszésünket a telefon. A kártyafüggetlen mobiltelefon ezért is foglal el előkelő helyet a piacon.