A BMW ülésfoglaltság érzékelő végzi a dolgátA BMW ülésfoglaltság érzékelő végzi a dolgátA gyorsaság nagyon sok sofőrt vonz. Ellentétben azonban a motorral, a karosszéria mögött nem érződik annyira, hogy milyen sebességgel haladunk. Természetesen mindenki igyekszik odafigyelni, de ettől még történhetnek sajnálatos balesetek. Amikor aztán eljön az a pillanat, csak remélni tudjuk, hogy a BMW ülésfoglaltság érzékelő megfelelően küldi a jeleket!

Az utas oldalon található rendszer folyamatos kapcsolatban áll a légzsákot kinyitni hivatott biztonsági berendezéssel. Ennek köszönhetően, amikor egy koccanás történik, azonnal beindul a folyamat és kinyílnak a zsákok. De miért szükséges a BMW ülésfoglaltság érzékelő? A tervezők úgy vélték, hogy érdemes csak akkor beinduljon minden oldalon a védelem, ha jelen van valaki azon a helyen is.

Ellenkező esetben az utas oldalon lévő légzsákok egyszerűen maradnak a helyükön. Ha azonban a BMW ülésfoglaltság érzékelő jelzi a terhelést, akkor természetesen működésbe lépnek a rendszerek mindenhol. Érdemes ezért figyelni, hogy biztosan működjön a készülék!