Gyógynövény vásárlásGyógynövény vásárlásNem feltétlenül érdemes azonnal gyógyszert bevennünk, ha fáj valamink. A legtöbb esetben pozitív változásokat érhetünk el a gyógynövény vásárlás útján is, tehát nézzünk szét a Bioudvar oldalán! Meg fogunk lepődni, hogy mennyi készítmény közül válogathatunk, a természet bőkezűségének köszönhetően. Például a kamilla nagyon népszerűnek számít, a gyulladáscsökkentő hatásának hála.

A gyógynövény vásárlás remek ötlet lehet abban az esetben is, ha egy seb fertőtlenítésére lenne szükségünk. Dönthetünk úgy is, hogy forrázat készítésére használjuk a virágzatot, de akár az inhalálás és a fürdő készítése is szóba jöhet.

Mivel a kamilla egyáltalán nem drága, ezért akár nagyobb mennyiségben is rendelhetünk belőle. A gyógynövény vásárlás akkor is szóba jöhet, ha éppen nem kamilla kellene, hanem például szederlevél, kakukkfű, máriatövis, levendula vagy cickafarkfű.

Érdemes utánanézni az élettani hatásuknak is, hiszen így várhatóan rövid időn belül jobban lehetünk. Persze nem mindegy milyen mennyiségben alkalmazzuk, ezért legyünk alaposak és körültekintőek!