Klasszikus szaunaHasználatakor érdemes tisztában lenni azzal, hogyan működik és mi történik a folyamat közben. Az infraszauna hatékonysága egyenes arányban függ a sugárzók felületétől, ezért az elsődleges cél, hogy az adott berendezés a lehető legnagyobb felületén legyenek sugárzók.

A kutatók és a gyártók ennek érdekében fejlesztették ki a legkorszerűbb carbon lapsugárzókat. A kiválasztásával kapcsolatban, amit szem előtt kell tartani, hogy milyen anyagból készült.

Az évszázados tapasztalatok során az infraszauna kabinok az alábbi alapanyagokból készülhetnek: kanadai Hamlock, valamint a kanadai cédrusfenyő. Ezek a lassú növekedésű, ritka rostú, kellemes illatanyagú, hosszú élettartamú, csomómentes fafajták, amelyekből a megmunkálás során minden igényt kielégítő berendezések készülnek.

Az infraszauna az otthonokba is beépíthető. Ezzel kiváló rendszeres programot lehet teremteni. Így könnyebben biztosíthatja, hogy mindig egészséges, fitt, kipihent legyen, sőt, rendszeres használata hozzájárul az egészséges testsúly eléréséhez is.