Szinte már közhelynek számít, hogy az energiával nagyon okosan és körültekintően érdemes bánni. A lakosság körében ez teljesen nyilvánvaló, hiszen mindenkinek saját maga kell finanszírozza a fűtés, áramellátás költségeit, ezért a lakástulajdonosok mindent tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a kiadásaikat jelentősen leszorítsák. De mi a helyzet a multinacionális cégekkel, kisebb vállalatokkal? Ezekre külön jogszabály vonatkozik a 122/2015 kormányrendelet képében.

A nevezett előírás az energiahatékonyságról szóló törvény keretében előírja az időközönkénti felülvizsgálat készítését. Az úgynevezett energia audit elkészítése kötelező, hiszen ennek keretén belül derül ki, hogy egy adott szervezet milyen erre irányuló képességekkel rendelkezik a megtakarítás terén. A nevezett tevékenység fő célkitűzése, hogy egy átfogó, mindenre kiterjedő vizsgálat keretében, ami vonatkozik az épületre és a felhasznált gyártási technológiára egyaránt, felmérje az energiahatékonyságot és esetleges veszteségeket.

A 122/2015 kormányrendelet betartása révén kiderül, hogy melyek azok a gyengepontok, amelyek javításra szorulnak. Ehhez kapcsolódnak még az almérő szabályok, amelyek tovább segítik a gazdasági szervezetek dolgát, bár elsőre csak felesleges kiadásnak és az üzemeltetési folyamtok nehezítésének tűnhetnek. Valójában betartva a kötelezőket, a vezetés saját dolgát könnyíti meg, hiszen ilyen módon lehetőség kínálkozik a technológiai rendszerek továbbfejlesztésére és az energiahatékonyság növelésén túl, a termelékenyég fokozására, valamint a költségek csökkentésével együtt járó bevétel növelésére.

Az almérő szabályok tehát a segítségünkre vannak, csak igyekezzünk azoknak teljesen megfelelni. Amennyiben szeretnénk nagyon alaposan elmerülni a részletekben, ugyanis az általunk vezetett cégcsoport, netán a most születendő vállalkozásunk miatt szükségesek a mélyebb rálátások a témára, úgy bátran nyissuk meg a getenergy.hu webfelületet, ahol hasznos tanácsokkal találkozunk. Vessük bele magunkat a tények sűrűjébe és kerüljünk tisztába a lehetőségeinkkel!