Használt mosógép vásárlásHasznált mosógép vásárlásA ruhamosás mindig sok időt vett igénybe egy nő életében, illetve a napjából egészen addig, amíg ki nem fejlesztették az automata mosógépet. Hajdanán szüleink és nagyszüleink még kézzel, illetve félautomatával mostak.

Mindkét esetben egy fél nap kellett, amíg kimostak, ha nagy volt a család, akkor még több. Ez ma már megoldódott, hiszen az automata mosógépek rengeteg időt és energiát megspórolnak a háziasszonyok számára.

Ha Ön mosógépet szeretne választani, de nem tudja, milyet, akkor itt van néhány szempont, amit figyelembe kell venni még a használt készülékeknél is. A legfőbb szempontok az ár, kapacitás és energiatakarékosság. Ha rosszul választjuk meg a mosógépünket, azzal katasztrófát okozhatunk magunknak, illetve a fürdőszobánknak is. A centrifuga fordulatszáma sokat számít.

Ha kicsi a fürdőszobánk, és oda szeretnénk betenni a mosógépet, akkor nagy fordulatszámmal kell rendelkezni a készülékünknek, mivel itt kicsi a hely a száradásra. Amennyiben viszont nagy és tágas helyről beszélünk, abban az esetben elegendő a kisebb fordulatszám, és ez sokkal energiatakarékosabb is egyben. Az A++ jelölésű mosógépek a legalacsonyabb energiafogyasztásúak.

Az A+ és B jelölés ennél gyengébb, de még mindig a javasolt kategóriák között van. Fontos szempont még a mosógép programozhatósága is. Az érintőképernyős mosógép értelemszerűen magasabb kategória, de elérhető áron vannak az olyan készülékek, amelyek beállítják a betett ruha minőségéhez és szennyeződéséhez mérten a hőfokot, a vízmennyiséget, a centrifuga sebességét és a mosási időt.

A szárítás gyorsasága szempontjából vannak olyan készülékek, amelyek kombináltak, mosó-szárítógépek. Ha végképp nem tud dönteni, akkor íme egy nagyon jó tipp: forduljon egy mosodához (http://www. electriccafe.hu/onkiszolgalomosoda/) és kérdezze meg, hogy ők milyen gépet használnak. Ezen információk birtokában ki-ki megválaszthatja majd a saját igényének megfelelő mosógépet. Amennyiben még kérdései lennének ezzel kapcsolatban, felteheti őket, örömmel segítünk!