A fűtési rendszer távvezérléséhez egyre intelligensebb megoldásokat használnak. Ilyen típusú készülék egyik eleme a termosztát, ami közvetlenül megtalálható a kazánon és a helyiségben felszerelt érzékelő. A fűtőberendezésnek folyamatosan továbbított jelek révén, a felhasználó fenntarthatja a legkényelmesebb levegő hőmérsékletet vagy szükség esetén könnyedén megváltoztathatja azt.

A padlófűtés teljesítményének javításához mechanikus termosztátokat használnak. Az ilyen eszközök ára igencsak megfizethető. Az elektronikus hőfokszabályozó lehetővé teszi a rendszerben lévő folyadék hőmérsékleti mutatóinak automatizálását.

Kényelmes és egyszerű felületének köszönhetően, minden felhasználó beállíthatja a kívánt paramétereket, amelyeket a készülék folyamatosan fenntart az újonnan beállított értékig. Az intelligens szobatermosztátok progresszívnek és csúcstechnológiásnak számítanak. A rendszer működési paramétereinek korrekciója az okostelefonok segítségével, vezeték nélkül végezhetőek el. A termosztát távolról vezérelhető bárhonnan.