Gyökércsúcs rezekcióHa egy bonyolult szájsebészeti beavatkozásra van szükségünk, mindenképpen nézzünk utána annak, kihez érdemes fordulnunk. Az Etele Dental szakemberei profik a gyökércsúcs rezekció terén, tehát biztosan nem csalódunk majd, ha őket keressük fel. A rendelő a 11. kerületi Etele úton van, amit könnyen megközelíthetünk a négyes metró segítségével. A Bikás park nevű megállótól még néhány percet kell sétálnunk a célunk elérése érdekében.

Magától értetődő módon időpontot is kell kérnünk a gyökércsúcs rezekcióra, hiszen egy bonyolult beavatkozásról van szó. Főleg abban az esetben van rá szükség, ha a foggyökér közelében elhelyezkedő ciszta begyullasztotta a környező területet. Nem fogunk fájdalmat érezni a műtét közben, a helyi érzéstelenítésnek köszönhetően. A gyökércsúcs rezekció nagyjából háromnegyed óráig tart, de komoly utógondozást igényel. A tapasztalatok szerint, nem nélkülözhető az antibiotikum segítsége. Jó, ha van otthon fájdalomcsillapítónk is.

Sajnos, a beavatkozás nem minden esetben tudja megmenteni a fogat, de a szájsebész mindent meg fog tenni ennek érdekében. Fontos kiemelni, hogy az Etele Dental nemcsak a fent említett esetben kereshető fel. A foggyökér kezelése sem bizonyul olyan nehéz feladatnak, a szakértelemnek köszönhetően. A nagy töméssel ellátott, szuvasodott fogak megmentése sikeres lehet. Több alkalommal is vissza kell járnunk ellenőrzésre. Mivel sokan nincsenek tisztában vele, hogy milyen tünetekkel jár a gyulladás, ezért érdemes erről is szót ejtenünk.

A foggyökér kezelése szükségessé válhat, ha a fogunk érzékeny a hidegre, a melegre és a rágásra. A folyamatos, erős fogfájás is komoly problémákra utalhat. Persze, ennek a cikknek az elolvasása nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, ezért ilyen tünetek esetében minél hamarabb vegyük az irányt a rendelő felé! A foggyökér kezelése nagyon komplex folyamat, hiszen eltávolításra kerülnek azok az idegek és erek, amelyek eddig a beteg fogunkat táplálták. Nagy szerencsénk van, ha a gyulladás nem újul ki, és teljesen meggyógyulunk.