Goji bogyó Goji bogyóNevezhető csodabogyónak vagy kínai farkas bogyónak is. Már évszázadok óta ismert, a számos pozitív tulajdonsága miatt, ami az emberi szervezetre gyakorol, főleg az ázsiai kultúrában. Ez a csodálatos növény a Goji bogyó. Tibeti szerzetesek szerint javítja a látást, erősíti az immunrendszert és serkenti a szervezet vérellátását.

Mindezek mellett, még rák-megelőző hatóanyagokat is tartalmaz. Hollywood-i sztárok az örök fiatalság megőrzésének reményében használják, hiszen több mint 21 nyomelemet tartalmaz, többek között, vasat, cinket, kalciumot, káliumot, szelént, magnéziumot, így nem csoda, hogy azok akik fogyasztják, pozitív hatásokról számolnak be és javul a közérzetük is.

A Goji bogyó a nyomelemek mellet még 18 féle aminosavat is tartalmaz, de megtalálható benne az A, B1, B2, C és E vitamin is. Nálunk még nem annyira ismert ez a növény, viszont Ázsiában a keleti konyha mindennapos alapanyagát képezi. Európában és Amerikában a vöröses színű, sok magvú bogyóból készült olajt, őrleményt meg lehet vásárolni és ajánlott vele müzlit, salátát ízesíteni, színesíteni a Goji bogyó hozzáadásával.