Védő napszemüvegekAmellett, hogy a megfelelő napszemüveg jól néz ki, kiegészíti a megjelenést és igenis öltöztet, ezeknél még egy jóval fontosabb funkcióval is kell bírjon. Csakis azok a napszemüvegek fognak beválni, amelyek megvédik a szemet.

Mondani sem kell, hogy a Nap ultraibolya sugárzása nagymértékben roncsolhatja a látást, olyan komoly problémákhoz vezetve, mint a szürke hályog. Emellett felmerülhet a színlátás vagy az éjszakai látás károsodása. Világos hát, hogy a napszemüvegek nyáron elengedhetetlenek. Ezen kellemetlenségek elkerülése végett tanácsos olyan termék mellett dönteni, amelyik egyszerre esztétikus, megbízható és teljes védelmet garantál a szemnek. Milyen tulajdonságoknak kell hát megfeleljenek a napszemüvegek?

A kellék egyik legfőbb kritériuma, hogy magas UV szűrővel rendelkezzen. A szimplább fajták sajnos csak a 380 nm alatti sugarakat szűrik ki, vagyis nem nyújtanak teljes védelmet. Emiatt is kell a vásárló nagyon elővigyázatos legyen a túlságosan olcsó, nem éppen minőségi darabokkal. Az ilyen napszemüvegek hosszútávon biztosan nem fognak beválni.