Finn szaunaA 21.században már egyáltalán nem jelent gondot, ha valaki otthoni szaunázásra vágyik. Az internetről rendelhetőek olyan kabinok, amelyek magas teljesítménnyel működnek. A finn szauna gőz segítségével melegíti fel a rendelkezésre álló teret.

Egyszerre több ember is belefér, tehát igazi közösségi élménnyé alakulhat a kikapcsolódás. 3 fázisú elektromos hálózat szükséges az üzemeltetéshez, tehát elképzelhető, hogy ki kell majd hívni egy villanyszerelőt. A felmelegített levegő hamar fel fogja hevíteni a testet.

Kezdetben érdemes elővigyázatosnak lenni a finn szauna használatával, hiszen hozzá kell szokni a megterheléshez. Hamarosan elkezdődik az izzadás, aminek a hatására a bőr szebbé válik. A narancsbőr gödröcskéi is halványodnak majd. A keringés és a légzés felgyorsul, ezért a használat előtt egyszer érdemes konzultálni a kezelőorvossal.

A finn szauna összeszerelése nem annyira egyszerű, ezért ebben a szakemberek mindig segítséget nyújtanak. Néhány órán belül biztosan készen lesznek, tehát semmi nem áll majd a használat útjában.