Alapvetően három nagyobb csoportját különböztetjük meg a szolgáltatásainknak, függetlenül attól, hogy milyen típusú gépről beszélünk. A most tárgyalt excenter prés szerviz kiváló példa a karbantartásra. Ez azt jelenti, hogy amennyiben szervizt kér tőlünk az ügyfél, egy előre egyeztetett időben megjelenik cégünktől egy szakember, aki átnézi a gépet, függetlenül attól, hogy van-e vele probléma. A másik kategória javítás néven van általában emlegetve, ami kissé eltérő, mint az excenter prés szerviz.

Erre értelemszerűen akkor kerül sor, amikor elromlik vagy meghibásodik a berendezés. Ilyenkor már gond van, tehát létezik némi előzménye a szerelésnek. Végül megemlíthetjük a felújítást, amit modernizálás néven szoktak emlegetni. Az excenter prés szerviz fogalmával ellentétben, ilyenkor egy alapos átvizsgálás után azonosítják a szakértők, hogy mely funkciókat lehetne jobbá tenni, annak milyen ára van és akarja-e ezt az opciót választani az ügyfél.

Lényegesen jobb eredményekre képesek utána a gépek. Sokan idegenkednek a gépek modernizálásával kapcsolatban, mondván, hogy olyan gyors a technikai fejlődés, hogy inkább újat vesznek, semmint a régit pofozgassák. A szakemberek véleménye azonban merőben más, hiszen a szerszámgép felújítás ugyanolyan eredményes és hatékony tud lenni, mint egy teljesen új modell beszerzése. A különbség mégis kézzel fogható, hiszen rengeteg pénzt lehet spórolni, ha csere helyett a már meglévő vagyontárgyak modernizálását választja a vállalat.

A szerszámgép felújítás akár úgy is megvalósulhat, hogy megveszünk egy öregebb gépet egy nagyon kedvező áron és még mielőtt használatba állna a berendezés, fel lehet kicsit tuningolni. Ez fordítva is működhet, tehát a szerszámgép felújítás lebonyolódhat, akár adásvétel előtt is, ezen is lehet szépen keresni. A lényeg, hogy nagy hiba lenne vizsgálódás nélkül lemondani egy stabil gép teljesítményéről, mielőtt nem beszéltünk egy szakemberrel. Vállalatunk partner bármilyen kihívásban, ami gépek, berendezések felújításával kapcsolatos.