Hatékony energiafelhasználásEgy hatékonyan működő vállalatnak az a titka, hogy mindig hajlandó a megújulásra és igyekszik csökkenteni a kiadásait, míg a bevételét növeli. Erre épül az energetikai audit jogszabálya is.

Minden fogyasztóra érvényes a fogyasztás nagyságától függetlenül, amelyik szeretné növelni az energiahatékonyságát és ezzel arányosan csökkenteni az energiafogyasztást.

Viszont, ez csak akkor lehet életképes elképzelés, hogyha az újításokra szánt költségvetés nem halad meg egy bizonyos összeget, különben a rosszul megtervezett energetikai audit következtében veszteség állhat be a cégnél. Viszont, ha kisebb változtatásokkal lehet fejleszteni az energiafelhasználást, akkor az erre szánt költségek hamar meg fognak térülni.

Hogyha mégis szükséges egy nagyobb volumenű fejlesztés, akkor részletes számításokat kell végezni, hogy továbbra is jövedelmező legyen a vállalat, az energetikai audit bemutatása után.Ezeket a számításokat egy a cég által független szakreferens fogja elvégezni, amelyekről készíteni fog egy év végi statisztikai összesítést.