Mindnyájan legalább egyszer álmodtunk már arról, hogy megváltoztatjuk az életünket. Valakinek sikerült, valakinek nem. Miért? Lehetséges, hogy nem tűztünk ki egyértelmű életcélokat? Vagy talán egyszerűen nem vágyakoztunk eléggé a továbblépés adta lehetőségekre? Mit tehetünk? Az első és legfontosabb tényező, hogy ne halogassuk a cselekvést holnapig!

Ha úgy döntünk, hogy változtatni szeretnénk valamin, akkor azt kezdjük el azonnal! Másodsorban anélkül, hogy önmagunkat fejlesztenénk vagy javítanánk, nehéz lesz a továbblépés. Végül, de nem utolsósorban fontos kihangsúlyozni a derűlátó életszemléletet. Az optimista ember nemcsak az, aki biztos abban, hogy az üveg félig tele van, hanem egy olyan személy, aki a stresszt arra használja, hogy egy helyzetet teljesen új perspektívából közelítsen meg.

A pesszimisták könnyen depressziós állapotba kerülhetnek, mivel a negatív észlelés megakadályozza őket abban, hogy az eseményeket pozitív módon értékeljék. Számukra a továbblépés ösvénye rengeteg nehézséggel van kikövezve.