Kezdetben csak utópisztikus elképzelésnek tűnt a mindennel felszerelt mobil munkahely. Pedig egy mobil iroda kihelyezése egyszerűbb, mint gondolnánk. Bármikor összeállítható és lebontható, majd ismét telepíthető másik helyszínen.

Ennek köszönhetően nem kell minden alkalommal kényelmetlen körülmények között dolgozni a mobil irodában tevékenykedőknek, hiszen mindennel el van látva, amire csak szükség lehet egy hagyományos típusban. Akár többszintes kialakításra is van lehetőség.

Egy nagyobb tárgyaló felépítése sem jelenthet akadályt. Ennek köszönhetően sokkal gördülékenyebben haladnak a munkafolyamatok, az akadálymentes kommunikációnak köszönhetően.

Egy mobil iroda, attól függően, hogy hány személy befogadására képes, néhány nap alatt kialakítható. A mobil iroda egységeknek köszönhetően, akár egy egész méretes kiterjedésű terület lefedhető a segítségükkel. Bizonyos esetben elég körülményes az ilyen épületeknél az építési engedély beszerzése, viszont a mobil iroda kialakításakor ez jelentősen egyszerűbb.