Dohos szag megszüntetése pincébenNem igaz, hogy a dohos, kibírhatatlan szag csakis az öreg, nem rendesen tisztán tartott házakban jelenik meg. A doh minden olyan helyen felütheti a fejét, ahol magas a páratartalom és nedvesség csapódik le a felületeken. A háztulajdonosok fő feladata a dohos szag megszüntetése pincében, ugyanis ebben a helyiségben, ahol sok mindent tárolnak, nem akarják, hogy a magas páratartalom és a nedvesség kárt tegyen bizonyos dolgokban.

Senkinek sem újdonság az, hogy az átnedvesedett falakon, könyveken és szekrényeken elképesztően gyorsan jelennek meg a penészfoltok. Nyilván a pincében ezek esztétikai okok miatt nem sok vizet zavarnak, azonban egészségre káros hatásuk miatt annál inkább mondhatóak rossznak.

Ezzel együtt pedig a kellemetlen bűz is jár. Szerencsére a dohos szag megszüntetése pincében igenis megvalósítható és nem kell más hozzá, mint a páratartalom mérséklése, illetve a már érintett nedves bútorok, tárgyak kiszárítása. Emellett azt is tényként kell kezelni, hogy beázás, csőtörés vagy burkolás esetén igen gyakran előfordul a dohog szag megjelenése akkor, ha a falak nem száradnak ki megfelelő módon.

Megeshet, hogy a pincében a magas páratartalom, míg a lakás falain belül az alacsony szint okozza a problémát. Ez gondmentesen kezelhető a hideg párásító készülék alkalmazásával. Ezt a szerkezetet a működése alapján egyszerű elpárologtató párásítónak is nevezik. Mi is adja a hatékonyságát? Nos, a nedvesítő betéten át szívja keresztül a ventilátor a szoba levegőjét, és majd az erre a célra kialakított nyíláson fújja vissza a helység légterébe.

A hideg párásító készülék újszerűségét igazolja, hogy itt már nincs szükség egy elektromos vagy mechanikus páraszint szabályzóra, ugyanis a kütyü önszabályzó elven funkcionál. Ez azt jelenti, hogy ahogyan megnő a páratartalom a levegőben, úgy egyre nedvesebb levegő jut át a nedvesítő betéten, így egyre kevesebb víz is tud elpárologni. Ezen technológiának köszönhetően tudja a berendezés ideális szinten megtartani a páraszintet. A hideg párásító készülék újabb modelljei már illóolaj adagolóval is rendelkeznek.