Lakáshitel fiataloknakA magyar állam szemmel láthatólag törekszik arra, hogy valamilyen úton-módon segítse a családok életét. A CSOK ugyancsak jelentős segítségnyújtás a részükről és itt nem csupán a vissza nem térítendő támogatásról van szó, hanem a kedvező hitelek biztosításáról is. Manapság szinte elképzelhetetlen lenne hitelfelvétel nélkül, kizárólag önerőből lakást vagy házat vásárolni.

Sokan a hitelképtelenségük miatt nem kapnák meg az esélyt, a CSOK esetében azonban teljesen másképp fest a dolgok állása. Az igénylési feltételek ahelyett, hogy szigorodnának, egyre inkább elengedőek.

Igazából minden arra van kihegyezve, hogy minél többen igényeljék a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, vagyis a CSOK támogatást, ezáltal továbbra is gerjesztő hatással legyenek az ingatlanpiacra, azzal együtt pedig az építőiparra is.

Ezen felül a gyermekvállalási kedvet is meghozza, hiszen a magyar családok kevésbé érzik a helyzetüket kilátástalannak. Legtöbben úgy vélik, ezek után van honnan elindulniuk a saját életútjukon.