Csepegtető szalag árA csepegtető rendszerek egyik nagy előnye, hogy a növények természetes vízigényét úgy elégítik ki, hogy közben nem rothasztják szét őket. Ugyanis nem mindegy, hogy egyes zöldségek vagy gyümölcsök mennyi vizet kapnak egyszerre. A csepegtető szalag ár annak hosszától és méretétől függ.

Ezek több méteres tekercsekben vásárolhatóak meg. Ezért, okos dolog előre végiggondolni, hogy mit szeretne termeszteni, azt milyen távolságra fogja ültetni egymástól és milyen hosszan kell érjen a csepegtető szalag. Ugyanis mindegyik szalagnak megvannak a sajátságos tulajdonságai aszerint, hogy hány centiméterenként van az meglyukasztva, illetve, hogy mennyire hosszú.

Egy kisebb kertben elég egy 500 méteres tekercs, de egy nagyobb termőföldhöz már egy 3000-es is kellhet. Az előbbi olyan 10.000 Forintért vásárolható meg, az utóbbi 40.000-től kezdődik. Ha a számításai sehogy sem illeszkednek a méretekkel, akkor vásárolhat akár több tekercset is és összecsatlakoztatja az erre használatos eszközzel. A csepegtető szalag ár ezt nem tartalmazza.