Csaptelep cseréje házilagSokan egyből a fejükhöz kapnak és pánikba esnek, amikor a csap csepegni kezd vagy az már nem működik rendesen. Pedig az igazság az, hogy a csaptelep cseréje házilag is könnyedén megoldható. Természetesen a sikerhez szükség van némi tapasztaltra és egy szerszámos ládára is.

Mielőtt az ember nekikezd a munkának, jó, ha tudja, hogy általában két szituációval találhatja magát szemben. Az egyik lehetőség, hogy a meleg és hideg vezeték mindegyike roppantógyűrűs csatlakozással végződik. A másik alternatíva, hogy a mosogató alatt két elzáró szelep van a csöveken. A csaptelep cseréje házilag nagy mértékben függ attól, hogy melyik megoldás van alkalmazva.

Természetesen a feladat mindegyik esetben ugyanaz, tehát meglazítani és szétszerelni a csatlakozókat. Ebben nagy segítséget jelent a villáskulcs, ami mindegyik szerszámos láda alapeszköze kell legyen. A csaptelep cseréje házilag nagyon egyszerűvé válik ezzel a hatékony eszközzel. Ez segíthet az anya kicsavarozásában, amelyik a csap alján egy külső csavarmenettel ellátott csőnél található.