Kültéri lámpaKültéri lámpaBe kell vallja mindenki, hogy nem kóborol szívesen éjszaka, a sötét, kivilágítatlan helyeken. Legyen az ipari zóna vagy külváros, a sötét sejtelmes, ismeretlen helyeken nincs mit keresnie az embernek. A kültéri lámpa ezeken a vidékeken csak dísznek van kitéve, gyakran már izzó sincs benne évek óta.

Sajnos egyre több az ilyen elhanyagolt hely, amelyek búsan elmélkednek a hideg ködben, a valamikori fénykorukon. A kommunizmus kényszerű ipari fejlődése, iparkolosszusokat termelt, amelyek helyén most csak sivár romhalmaz fetreng.

De a remény sugara ezekre a vidékekre is besurrant, az európai fejlesztési tervek új szabad ipari zónák létesítését tervezgeti. Ezen programok keretén belül, az elkövetkező pár évben rohamos alakváltozáson esnek keresztül, majd a sötét helyek is. Új közvilágítás, tiszta utak, fényben úszó gyárak kora van készülőben. A kültéri lámpa új izzókat kap és lesz aki vigyázzon is rá, hogy gondosan világítson az éjszakába az arra járónak. Reménykedve tekintenek a jövőre a környék lakói, talán a szerencse velük marad.